Vlog 2 - Seniorengym DOO/K&V

Wist je dat 10 procent van de Utrechtse inwoners 65-plus is? En dat er voor hen ook genoeg keuze is qua sporten in onze gemeente? Judith en Nynke pakten deze keer seniorengym uit de grabbelton en gingen zelf eens kijken wat dat seniorengym nou inhoudt. En het was niet zo makkelijk als gedacht…

Judith en Nynke behoren natuurlijk niet tot de doelgroep, daarom hebben ze twee gastsporters uitgenodigd: Ria (77) en collega Marie-Claire (48). Judith, Nynke en Marie-Claire werden hartelijk ontvangen door bestuurslid Arno Lancee van DOO/K&V. We waren even bang dat Ria het niet kon vinden, maar gelukkig zagen we haar al gauw aankomen op haar supersnelle elektrische fiets. Gelijk bij aankomst kwam Ria allerlei bekenden tegen die haar, voordat ze de sportzaal inliep, al probeerden te strikken om iedere week te komen. Ria is dan ook een ontzettend gezellige vrouw dus wij begrepen dit wel! Eenmaal aan het sporten kregen we een uitgebreide warming-up. Lopend door de zaal kregen we allerlei opdrachten. En vergis je niet: inclusief squads! Alle spieren, van tenen tot vingers, werden daarna gerekt en gestrekt.

Vervolgens mocht iedereen een matje pakken en hier op zijn rug op gaan liggen. Ontspannen zou je denken, maar dat viel vies tegen. Sit-ups, opdrukken en oefeningen als ‘de stofzuiger’ en ‘hondje uitlaten’ kwamen voorbij. We keken met bewondering naar alle deelnemers die deze oefeningen deden alsof het niets was. Na een halfuur was het tijd voor het volleybalkwartiertje! We speelden met een extra grote volleybal. Team AH speelde tegen de seniorengymnasten. Het was erg gezellig en we hebben ons best gedaan. Over de uitslag gaan we het hier verder niet hebben… De conclusie is dat we niets dan lof en respect hebben voor al deze fitte 65-plussers die nog gezellig doorgaan met sporten en dat het zeker aan te raden is!

 

Score

Gastvrijheid: *****                     
We werken hartelijk ontvangen door de voorzitter van DOO/K&V. Ria kende al wat mensen dus die stond al snel gezellig te kletsen met de andere deelnemers door wie ze met open armen ontvangen werd.

Accommodatie: ***                     
We dachten even dat we in het gebouw ernaast moesten zijn, maar het werd al snel duidelijk waar het was. Het zaaltje is niet groot maar heeft alles wat er moet zijn.

Funfactor: ***                             
Het is een echte work-out de oefeningen zijn bedoeld om in vorm te blijven. Je moet daar maar net van houden. Het laatste kwartier volleybal was fantastisch!

Begeleiding: ****                            
De begeleiding is goed. Met een uitgebreide warming-up en speciale aandacht voor mensen met blessures kan er nog weinig misgaan!

Gezelligheid: ***                     
Tussendoor en in de kleedkamer kan er lekker gekletst worden met alle deelnemers. Voor Ria voelde het als vanouds met al die bekenden. Helaas is er bij de accommodatie geen ruimte om nog even wat te drinken na het intensieve sporten.

Moeilijkheidsgraad: ***             
We hadden ons behoorlijk verkeken: seniorengym is veel zwaarder dan we dachten! Je kan het vergelijken met een prima work-out bij de fitness. Enkele deelnemers hebben betere buikspieren dan wij… Toch kan je als beginner gewoon instappen en meedoen op jouw niveau. Oefening baart kunst, dus gewoon beginnen en langzaam opbouwen onder begeleiding van een goede trainer.

Wat zijn de AH Sportweken?
De AH Sportweken vinden plaats van 29 augustus tot en met 6 november. Je kunt sparen voor gratis proefsporten bij een van de vele sportclubs uit de regio Utrecht die meedoen! Een mooie kans om te ontdekken welke sport(club) bij jou past. Kijk voor meer informatie op www.sport.nl/AH.

Meer info over seniorengym
Wist je dat?

  • Er in Utrecht veel mogelijkheden zijn voor seniorensporten? Klik hier voor een overzicht. 
  • De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) qua ledenaantallen de 6e bond van Nederland is?