Singelloop Utrecht

Sfeerverslag Singelloop Utrecht 2017
De 67ste editie van de Singelloop Utrecht is een prachtige overwinning geworden voor Benard Kimeli. De 22-jarige Keniaanse atleet finishte in droge weersomstandigheden in 27 minuten en 57 seconden voor zijn concurrenten die onder andere bestonden uit de  wereldrecordhouder Leonard Komon. Kimeli, loper van de huidige snelste seizoentijd, maakte vanaf het begin onderdeel uit van de kopgroep en versnelde na 8 km naar een voorsprong die niet meer in te halen bleek. Voor Leonard Komon was het een mooi weerzien met de stad waar hij zeven jaar geleden een wereldrecord liep dat nog steeds staat. Ruim 10.000 lopers tekenen voor een groots loopfeest in de prachtige Utrechtse binnenstad.

Benard Kimeli was na afloop dol enthousiast over zijn overwinning: “Geweldig om hier te winst te pakken! Samen met en in de stad waar Leonard Komon zeven jaar geleden het wereldrecord liep. De start op de Maliebaan zal ik niet snel vergeten, wat een sfeer! Ook langs de route veel publiek. De wind was fors vandaag, dat maakt een snelle tijd helaas lastig. Utrecht is een mooie stad om te lopen.”

Richard Douma finishte als eerste Nederlander met een mooie tijd van 30:32. Voor Jill Holterman was het een prachtig weerzien met de Singelloop Utrecht. Zij liep een persoonlijk record in 33:35.

Aftermovie singelloop Utrecht 2017

Singelloop 2018
De data van Singelloop Utrecht 2018 staat gepland op zondag 7 oktober

 

Bron: www.singellooputrecht.nl