Singelloop Utrecht

 


Foto: Bart Hoogveld

Zondag 2 oktober 2016 vond de 66e editie van de Singelloop Utrecht plaats. Deze editie is gewonnen door Abdi Bashir, een 27-jarige atleet geboren in Somalië. Hij finishte na een geweldige eindprint in 28 minuten en 31 seconden. De Singelloop is de oudste stratenloop van Nederland en met een tijd van 26:44 (in 2010) het snelste 10 km parcours ter wereld. Dit jaar werd er besloten om het parcours om te draaien. De start vond plaats op de Maliebaan en de finish op het Wilhelminapark.

Vanuit de VSU gaven we verschillende partners zoals Jaarbeurs Utrecht, Medicort, Oud London, Rijnja, Universiteit Utrecht en Match Sport Media Solutions een startbewijs om deel te nemen aan de Singelloop. Waar zij, ondanks het weer, een gezellige en sportieve dag van hebben gemaakt.

Tijdens de Singelloop Utrecht is er voor het Jeugdsportfonds €4.240 opgehaald. Hiermee kunnen zij kinderen van 6 tot en met 16 jaar die vanwege financiële redenen niet lid kunnen worden van een sportvereniging toch laten sporten. Door middel van het faciliteren van sportattributen. 

Bekijk hieronder de aftermovie van de Singelloop Utrecht 2016:

Wil jij graag volgend jaar meedoen aan de Singelloop Utrecht? Noteer dan nu alvast zondag 1 oktober 2017 in je agenda en mis het niet!